Menorca, oberta per vacances

A Menorca, abans de l'arribada de la COVID-19, la temporada turística alta s'iniciava el mes de maig, amb més del 80 % de la planta oberta sobre l'existent en els hotels i els allotjaments de turisme rural.


El mes de juny, el percentatge de planta oberta superava el 90 % en els ambdós casos, i així s'iniciava l'ascens cap al pic de la temporada alta, situat al voltant de mitjans del mes d'agost.


L'any passat les restriccions causades per la COVID-19 no van permetre obrir cap establiment d'allotjament fins a la darrera setmana de juny i la planta oberta en els mesos de juliol i agost es va animar sense assolir els valors dels anys anteriors.


Aquest 2021 no hi havien restriccions com les de l'any passat, però la incertesa provocada per la COVID-19 es manifesta en un inici de temporada alta menys intens que abans de la pandèmia. Els hotels el mes de maig tenien una planta oberta del 14 %, i el mes de juny del 58 %. El turisme rural, en canvi, ha iniciat la temporada alta amb més força i en el mes de maig més de la meitat de la planta existent estava oberta; el mes de juny ja supera el 85 %.


Ara queda per veure què passa en els mesos de juliol i agost, els mesos forts de la temporada alta a l'illa, però Menorca aquest 2021, ja està oberta per vacances.

Font: Institut d'Estadística de les Illes Balears (IBESTAT). Elaboració pròpia.

Font: Institut d'Estadística de les Illes Balears (IBESTAT). Elaboració pròpia.

Article de Marta Pérez López, consultora en turisme i medi ambient. Contacte: tur.obsam@cime.es